Frederiksberg Kommune i KL-partnerskab?

Hvad vil Frederiksberg Kommune med folkeskolen - og hvordan bidrager et evt. "partnerskab" med KL til at nå målet?

KL tilbyder nu igen kommunerne at de kan indgå i et såkaldt "partnerskab" om effektivisering af lærernes arbejdstid. KL's fokus i partnerskabet er udelukkende økonomi - det handler om, hvordan man kan presse lærerne til at undervise mere ved at skære i forberedelsestiden eller ved at fjerne tid til andre opgaver.

Begge metoder vil have konsekvenser for undervisningskvaliteten, lærernes arbejdsmiljø og skolernes mulighed for at leve op til kommunens målsætninger og indsatsområder bl.a. at 95 % af en årgang skal have en ungdomssuddannelse.

Der er ingen tvivl om, at der kan spares penge på lærernes arbejdstid - det behøver vi ikke KL (som i øvrigt skal have mere end 60.000 kr. for ulejligheden) for at kunne se. Men det kommer til at koste på kvaliteten og så bliver det et spørgsmål om prioritering:
 
Ønsker Frederiksberg Kommune ensidige besparelser med serviceforringelser til følge eller ønsker man, at vi fortsat har en folkeskole på Frederiksberg som kan sikre alle børn den rette undervisning – og lærerne muligheden for at give dem den?

Frederiksberg Kommunelærerforening ønsker det sidste og opfordrer derfor kommunalbestyrelsen til at droppe "partnerskabet" med KL.

Emner

Målgruppe