Stor opbakning til fagligt stormøde

Mere end 150 lærere og børnehaveklasseledere var mødt op til dagens stormøde vedr. KL-partnerskab.

"Det nytter at stå sammen!" Sådan afsluttede tillidsrepræsentant Yoa Piczenik fra Rugvængets Skole i Ballerup sit oplæg på stormødet vedr. partnerskab mellem KL og Frederiksberg Kommune.

Og det tyder det på, at lærere og børnehaveklasseledere på Frederiksberg gør - i hvert fald var der stor opbakning til dagens møde og de initiativer, formand for FKF Ane Søegaard præsenterede.

Blandt disse var to udtalelser til støtte for kollegerne i Randers og i Odense.
I Randers er det desværre ikke lykkedes at forhanlde en ny arbejdstidsaftale på plads (som følge af KL-partnerskab), hvorfor lærerne nu tvinges på mødeplan næste skoleår også. De har derfor brug for al den opbakning, de kan få - for at være på mødeplan er ikke sjovt, hvilket både Jonna Rolvung fra Vordingborg og Yoa fra Ballerup kunne berette om på dagens møde.

Udtalelse Randers

Den anden udtalelse handler om lærerfyringer i Odense Kommune. Her har man besluttet at afskedige 124 lærere - ca. 30 mere end nødvendigt - for at kunne "sætte det bedste hold". Det er udtryk for uhørt dårlig personalepolitisk ledelse, hvilket Odense Lærerforening også har påpeget. De har brug for støtte, derfor nedenstående udtalelse fra stormødet:

Udtalelse Odense

Emner

Målgruppe