Pressemeddelelse: God undervisning kræver god forberedelse

Frederiksberg Kommune er på vej til at indgå partnerskab med Kommunernes Landsforening (KL) – et partnerskab, der i flere andre kommuner har betydet forringelser af undervisningens kvalitet og lærernes arbejdsvilkår. Frederiksberg Kommunelærerforening kræver kvalitet – og tiden til det.

Frederiksberg Kommune arbejder på at indgå partnerskab med KL om ”effektivisering af lærernes arbejdstid”.

”KL har i deres effektivisering udelukkende fokus på økonomi og besparelser. Det kan få konsekvenser for lærernes forberedelsestid, som det er set i flere andre kommuner, der har været en del af partnerskabet.”, siger Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, og hun fortsætter: ”Hvis man forringer forberedelsestiden, vil det komme til at gå ud over undervisningens kvalitet. Vores muligheder for at levere en undervisning, der lever op til de krav der bl.a. stilles i folkeskoleloven forudsætter, at vi sikrer den enkelte den rette undervisning. Det kræver at vi har tiden til det”, siger Ane Søegaard.

Det bekymrer lærerne: ”Som i de fleste andre forhold er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. KL-partnerskabet handler kun om at gøre folkeskolen billigere, men vi vil gøre den bedre! Det kræver ordentlig forberedelsestid,” siger Jørgen Thyregod, lærer på Skolen ved Nyelandsvej.

Frederiksberg Kommune har mange gode visioner for skolevæsenet på Frederiksberg, men de harmonerer ikke med KL’s fokus på besparelser. Frederiksberg Kommunelærerforening opfordrer derfor kraftigt kommunalpolitikerne til at genoverveje partnerskabet og de konsekvenser, det kan få for folkeskolerne på Frederiksberg.Frederiksberg Kommunelærerforening vil gerne indgå i en dialog med Frederiksberg Kommune om udviklingen af skolen og undervisningskvaliteten.

”Lærerne på Frederiksberg er ambitiøse på egne og på elevernes vegne og ønsker derfor at levere den bedst mulige undervisning. Lærerne tager ansvar for undervisningen, men vi er afhængige af, at kommunen tager ansvar for at sikre rammerne – og det gør de ikke med et KL-partnerskab,” siger Anja Løgtholt, formand for Skole- og Uddannelsespolitisk udvalg i Frederiksberg Kommunelærerforening.

Frederiksberg Kommunelærerforening har på baggrund af KL’s partnerskab – for første gang i 5 år - indkaldt lærerne på Frederiksberg til fagligt stormøde tirsdag den 7. februar kl. 15-17 hos Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, Trekronergade 26 i Valby.

Spørgsmål mm. kan rettes til Frederiksberg Kommunelærerforenings formand, Ane Søegaard på 51 26 20 66/asoe@dlf.org



Emner

Målgruppe