Lærerne skyder kr. 100.000 i den frederiksbergske folkeskole

Lærerne på Frederiksberg har på en meget velbesøgt generalforsamling d. 15. marts enstemmigt besluttet at investere kr. 100.000,- af egne midler til at sætte kvalitet i folkeskolen på den kommunale dagsorden.

På Ny Hollænderskolen har lærerne mødtes til fagligt møde fredag eftermiddag for at drøfte, hvordan de kan sætte kvalitet i undervisningen på dagsordenen.

”Jeg er lærer, og for mig er det derfor helt afgørende, at der også i fremtiden kan være undervisning af en kvalitet som vi kan stå inde for som lærere. Jeg er derfor helt enig med alle de øvrige fremmødte på generalforsamlingen om, at det er NU der skal satses, hvis vi ikke vil risikere at forringe undervisningen for eleverne”, siger Anders Matell Gravesen, som er lærer på Ny Hollænderskolen.

Ny Hollænderskolen er en skole som er vokset eksplosivt i takt med det stigende elevtal siden 2009. Samtidig er der sket et fald i ressourcerne til fx mediecenter, matematik- og læsevejledning og andre opgaver som gives for at udvikle skolen og styrke undervisningen.

Den virkelighed kendes også på kommunens øvrige folkeskoler.

”Antallet af timer til at udvikle skolen er blevet reduceret med 10% siden 2009”, fortæller formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, Ane Søegaard.

Ane Søegaard bakkes op af lærer på Ny Hollænderskolen, Anja Bojesen: ”Skolerne og eleverne kan ikke bære flere forringelser. Vi har derfor besluttet, at vi nu bruger kr. 100.000,- af vores egne penge til at få sat spørgsmålet om, hvordan vi sikrer kvaliteten i folkeskolen på den kommunale dagsorden.”

Lærernes kr. 100.000,- skal bl.a. bruges til at lave en undersøgelse som modsvarer dén, Kommunernes Landsforening i disse uger gennemfører på skolerne.

”Kommunernes Landsforening har kun et formål med deres undersøgelse, nemlig at spare penge”, forklarer Berit Møller Schmidt, lærer på Ny Hollænderskolen. ”Vores dagsorden er en helt anden: Vi vil have god undervisning til alle elever. Det kræver, at vi har mulighed for at forberede ogefterbehandle undervisningen ordentligt. KL siger ligeud, at det ikke er det, de er optagede af”, fortæller Berit Møller Schmidt, som også er deltager i eftermiddagens møde om kvalitet i undervisningen.

De kr. 100.000,-, som lærerne nu investerer i at få skabt debat om kvaliteten i folkeskolen på Frederiksberg, skal desuden bruges til at afholde et borgermøde d. 6. juni kl. 16.30.

Lærerne opfordrer alle forældre, politikere og øvrige interessenter til at komme på borgermødet og drøfte, hvordan der sikres god kvalitet i undervisningen også i fremtiden.

Emner

Målgruppe