Ny arbejdstidsaftale på Frederiksberg

Forhandlingerne mellem Frederiksberg Kommune og FKF er nu afsluttede - resultatet og det videre forløb kan du blive klogere på herunder.

Vores nuværende arbejdstidsaftale udløber til august 2013. Derfor har FKF og Frederiksberg Kommune arbejdet for at blive enige om en ny arbejdstidsaftale, hvilket nu er lykkedes.
Aftalen er endnu ikke underskrevet - det bliver den først, hvis den ekstraordinære generalforsamling den 28. januar godkender aftalen.

Baggrund for genforhandlingen af aftalen

Det har længe været kendt, at vores aftale skulle genforhandles i og med at den udløber til august 2013.
I forbindelse med vedtagelsen af budget '13 besluttede kommunalbestyrelsen, at der fra næste skoleår skal være en ekstra lektions undervisning pr. uge på. 3.-9. årgang - ressourcen hertil skulle findes indenfor den eksisterende ramme bl.a. ved genforhandling af lærernes arbejdstidsaftale. Det ville således ikke være muligt at fastholde den nuværende aftale.

Dette vilkår pressede forhandlingerne, men både forvaltningen og FKF gik konstruktivt til bordet og er nu nået til et fælles resultat.

De væsentligste ændringer

I forhold til den nuværende aftale er der følgende væsentlige ændringer:

- kompetenceudvikling er ikke længere en del af faktoren, dvs. at eksempelvis arrangementer som det fælles kursus den 13. august 2012 fremover ikke kan afholdes på faktoren
- faktoren for lærere er faldet fra 2,14 til 2,10 - bl.a. som følge af ovenstående
- faktoren for bh.kl.ledere er steget fra 1,95 til 2,10 - med obligatorisk børnehaveklasse med Fælles Mål osv. er der ingen argumenter for, at bh.kl.lederne skal have en lavere faktor
- det maksimale ugentlige antal undervisningslektioner stiger fra 25 til ca. 26,5 lektioner

Vi har accepteret en lavere faktor for lærerne, fordi det er tydeligt, at der er fjernet en opgave fra faktoren; nemlig kompetenceudviklingen.

Den lavere faktor betyder følgende for forberedelsestiden:
Med faktor 2,14 har man 51,3 minutters faktortid pr. lektion
Med faktor 2,10 har man 49,5 minutters faktortid pr. lektion


Det videre forløb

I januar vil tillidsrepræsentanten på din skole informere yderligere om den nye aftale. Mandag den 28. januar er alle medlemmer inviteret til ekstraordinær generalforsamling med det formål at gennemgå og godkende aftalen.

Såfremt den ekstraordinære generalforsamling godkender aftalen, vil den være gældende fra næste skoleår - med mindre de centrale parter ifm. overenskomstforhandlingerne forhindrer dette.


Emner

Målgruppe